ЖИЛИЩА

НАЙ - ЧЕТЕНИ СТАТИИ ИНТЕРИОР ДЕКОРАЦИЯ

интериор декорация Стъклото в интериора

 

Един поглед в света на вълшебствата

Декорация с огледални ефекти

 

Когато някога, може би дори съвсем случайно, са открили огледалото, хората дори не са предполагали, че създават един от най-тайнствените предмети. Огледалата са навсякъде около нас – у дома, в офиса, по улиците, магазините.

Декорация с огледала

Те ни завладяват с паралелния свят, който създават, вълнуват и очароват с магнетизма и неустоимата си сила на привличане. Точно тази сила е използвана много често в интериорните решения и декоративната украса на дома – и то не само заради оптическите илюзии, които огледалните повърхности създават.

Огледало в странна форма

Огледалото предлага изкушаващата възможност не само просто да се огледаме,  “да погледнем в себе си”, но и да отрази всичко, което ни заобикаля, създавайки мистичен свят на нереални по форма отражения.

Ето защо извън стандартната форма за декорация на стените в жилището с различни по форма огледала, много актуална тенденция е украсата със стикери с огледални ефекти. А това предполага невероятни креативни възможности, като единственото ограничение е: формата и визията на стикерите да бъде в хармония с интериорната концепция на пространството.

Огледало - дърво

Тайната на тази популярност на огледалните стикери се дължи на 2 основни особености:

- Отразените елементи от интериора изглеждат толкова необичайно и вълнуващо, понякога дори в духа на Салвадор Дали, че ежедневната реалност преминава сякаш в друго измерение.

- Те предоставят възможност за увеличаване както на естествената, така и на изкуствена светлина, а причудливите изображения създават  уникален чар на всяко помещение.

Тъй като стикерите с огледален ефект, както и същинските огледала, отразяват най-вече предметите  в непосредствена близост, трябва внимателно да се помисли къде да бъдат поставени.

И ако в интериора присъстват елементи с ярки цветове (напр. кресло, килим, картина), автоматично ще се получи допълнителна цветна декорация в подкрепа на действителния първообраз.

Флорални мотиви, геометрични композиции, урбанистични изображения, облаци, звезди – възможностите за избор на формата на стикерите са невероятно много. Както и приложението им – във всяко едно помещение на дома има място за такива ефекти.

Единствено в кухнята трябва да се внимава да не се поставят близо до печката и мивката, защото опасността от замърсяване е по-голяма, а повърхността на стикерите трябва да се щади и внимателно да се почиства.

Декоративно огледало - апликация

Огледало в детска стая

Декорация - огледала

“Огледалце, огледалце на стената, какво е най-красиво у дома?

- Стената, стената, стената....” !

 

 

 


 

 

 

интериор декорация Стъклото в интериора

 
 
  СТРОИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
  НОВО СТРОИТЕЛСТВО
  ОБЗАВЕЖДАНЕ
  ИНТЕРИОР
  ИНТЕРИОРНИ ПРОЕКТИ
  ИНТЕРИОРНИ ДЕТАЙЛИ
  АРХИТЕКТУРА
  АРХИТЕКТУРНИ ПРОЕКТИ
  ПРОЕКТИ НА КЪЩИ
  ЗА ГРАДИНАТА
  ОТОПЛЕНИЕ
  КАМИНИ

 

СТЪКЛОТО В ИНТЕРИОРА

Магическа масичка

Масичка за кафе “Илюзия” - магия или реалност? 

СТЪКЛОТО В ИНТЕРИОРА

Стъклото прави чудеса

Огледалата в интериора

Огледалото - интериорен акцент

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

© 1994 - 2020 jilishta Products. All rights reserved. Reklama