фирми продукти
представяме
работа
 
Странни архитектурни решения: Басейна в Музея на съвременното изкуство в Каназава, Япония

Невероятното съоръжение е създадено от аржентинския дизайнер Leandro Erlich и привлича погледите на посетителите в Музея на съвременното изкуство на 21 век, който се намира в град Kanazawa, Япония. Странният проект представлява опит за оптична илюзия, която създава впечатлението, че в басейна има хора. И най-вече – че тези хора се намират под водата. Това разбира се не би било възможно без да се използват специални ефекти. В случая ефектът идва от това, че водата всъщност не се намира в басейна, а само в горната му част – над специално поставен стъклен покрив. Реално пластът вода е само 50 см., а останалата част от съоръжението се намира вътре в самия музей.

С помощта на този остроумен дизайн се постига двоен ефект. От една страна, погледнати отгоре, хората изглеждат така, сякаш са изцяло потопени във водата. От друга страна, самите хора вътре в басейна също имат чувството, че "плуват", тъй като отблясъците от водата създават специфичните за всеки басейн светлосенки и цветове.

Когато през 2004 година Музеят на съвременното изкуство, създаден от архитектите Kazuyo Sejima и Ryue Nishizawa, отваря врати за първи път, нестандартният басейн е един от трите постоянни елемента в него.






www.leandroerlich.com






Няма коментари


ключови думи
басейн, музей, съоръжение, дизайн, оптична илюзия, специални ефекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg